Chili con carne -piiraat

Ainekset (10 piirasta)

2 pizzataikinapullaa

Täyte

200 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl chilijauhetta
1 tl  oreganoa
0,5 tl  suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tlk säilykepapuja valutettuina

Pinnalle

  paprika- tai chilijauhetta 

Tee näin

Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit ja hauduta hetki. Lisää kaikki mausteet ja valutetut pavut. Sekoita ja hauduta vielä 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Jäähdytä hieman.

Kauli pizzataikinapullat levyiksi ja ota niistä muotilla halkaisijaltaan n. 12 cm kokoisia piiraspohjia. Lusikoi  pohjille reilu ruokalusikallinen täytettä, kostuta taikinan reunat vedellä ja taita pohjan reunat yhteen niin, että saat puoliympyrän muotoisia piiraita. Nipistä reunat tiukasti kiinni. Nosta piiraat leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ripottele pinnalle hieman paprikajauhetta ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.