Ainekset

  Talon Kanelipullataikina (6413467233395) tai
  Talon Vaniljapullataikina (6413467233494)

Täyte (n. 40 pullan päälle)

200 g voita
 2,5 dl sokeria
300 g mantelimassaa
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
3 tl kanelia

Strösseli (n. 40 pullan päälle)

200 g hienoa sokeria
 200 g vehnäjauhoa
55 g voita

Tee näin

  1. Sulata kylmiössä yön yli tai huoneen lämmössä 1-1,5 tuntia muovilla tai liinalla suojattuna.
  2. Käännä tangon saumakohta alas ja paloittele tanko viiteen yhtä suureen palaan. Taikinatanko voi olla vielä kohmeinen paloiteltaessa, näin taikina ei tartu veitseen.
  3. Leikkaa jokainen pala keskeltä 2/3-verran halki ja aseta pellille viuhkamaisesti.
  4. Nostata pullat lämpimässä paikassa muovihupun alla noin 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet tarpeeksi. Voit myös käyttää nostatuskaappia/yhdistelmäuunia: lämpötila max. +32 ᵒC ja suhteellinen kosteus 65-70 %.
  5. Voitele pullat kananmunalla. Pursota päälle täytettä. Ripottele pinnalle strösseliä.
  6. Paista pullat 180 – 190 ᵒC 8-10 min.