Ainekset

  Talon Kanelipullataikina (6413467233395) tai
  Talon Vaniljapullataikina (6413467233494)

Tee näin

  1. Sulata kylmiössä yön yli tai huoneen lämmössä 1-1,5 tuntia muovilla tai liinalla suojattuna.
  2. Käännä tangon saumakohta alas ja paloittele tanko viiteen yhtä suureen palaan. Taikinatanko voi olla vielä kohmeinen paloiteltaessa, näin taikina ei tartu veitseen.
  3. Leikkaa jokainen pala keskeltä 2/3-verran halki ja käännä puolikkaat sivuille niin että saranakohta jää alapuolelle.
  4. Nostata pullat lämpimässä paikassa muovihupun alla noin 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet tarpeeksi. Voit myös käyttää nostatuskaappia/yhdistelmäuunia: lämpötila max. +32 ᵒC ja suhteellinen kosteus 65-70 %.
  5. Voitele pullat kananmunalla. Koristele pullat kauraströsselillä, mantelilastuilla tai raesokerilla.
  6. Paista pullat 180 – 190 ᵒC 8-10 min.
  7. Jäähtyneet pullat voit koristella pomadaraidoilla.

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

VINKKI! Kauraströsseli
100 g Fazer Alku -kaurahiutaleita
40 g voita
40 g sokeria

Sekoita aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.