Ainekset

 

1 Fazer Jyväinen sämpyläkranssi, 6413466019501
1 dl valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
 

Marinoidut kasvikset:

pieni kesäkurpitsa viipaleina
1 pieni munakoiso viipaleina
1 +1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
sitruunan mehu
1 tl  sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 vihreä chilipalko hienonnettuna
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  Lisäksi:
140 g fetajuustoa
  tuoretta rucolaa

Tee näin

Levitä kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet leivinpaperille ja ripottele pinnoille 1 tl suolaa. Anna itkettyä noin 20 minuuttia ja painele sitten pinnat kuiviksi talouspaperilla. Sekoita kulhossa 1 tl suolaa, oliiviöljy, sitruunamehu, sokeri, mustapippuri, valkosipuli, chili ja minttu. Sekoita hyvin ja kääntele joukkoon kasvisviipaleet. Anna tekeytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai jopa yön yli. Irrottele sämpylät kranssista ja halkaise ne. Paahda paloja hieman parilalla tai uunissa. Voitele jäähtyneet pohjapalat valkosipuliöljyllä. Nostele päälle 3-4 marinoitua kesäkurpitsa- tai munakoisoviipaletta ja viipaloi päälle fetajuustoa. Viimeistele tuoreella rucolalla. Nosta burgereiden kannet täytteen päälle.