Ainekset

 

Fazer Talonpulla-aihioita

Kananmunaa voiteluun

Kermavaahtoa tai italialaista marenkia

Vadelma- tai mansikkahilloa

Tee näin

 

Sulata Talonpulla-aihiot ohjeen mukaan, voitele kanamunalla ja paista 180 °C ja 8-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pullan yläosa irti. Laita hillo keskelle pullaa ja pursota joko kermavaahto tai italialainen marenki sen ympärille. Aseta kevyesti pullan yläosa täytteiden päälle.

Jos käytät italialaista marenki, tuote on maidoton (muista kuintenkin että Talonpulla-aihiossa on maitovaroitus).

Jos teet pienempiä Laskiaispullia, muista ottaa pullan pienempi koko huomioon myös paistoajassa.

 

Italialainen marenki:

3 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1 dl vettä

Keitä sokeri ja vesi siirapiksi: siirappi on valmis, kun vaahtokupla muodostuu hitaasti ja se alkaa suureta. Vaahdota valkuaiset siirapin kiehuessa vaahdoksi. Kun siirappi on valmista, kaada siirappi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon koneen yhä pyöriessä. Vatkaa marenkia kunnes se tuntuu kädenlämpöiseltä.