Pekonimunakas-ruisleipä

Ainekset (6 annosta)

1 Fazer Saarentytön Luomuruisleipä, 6413466047504
  voita

Omeletti

6 viipaletta pekonia suikaleina
kananmunaa tai 165 g munamassaa
0,5 dl  vettä tai maitoa
ripaus   suolaa
1 tl kuivattua basilikaa

Lisäksi

12 viipaletta tomaattia
6 salaatinlehteä

Tee näin

Leikkaa Saarentytön ruisleipä kuuteen osaan ja halkaise palat. Laita pekonisuikaleet paistumaan lämpenevälle pannulle. Nosta lämpöä pikkuhiljaa ja paista pekonit rapeaksi.

Paistamisen aikana vispilöi kananmunat, vesi tai maito, suola ja basilika kulhossa sekaisin. Kaada munakasseos rapeiden pekoniviipaleiden päälle ja paista ensin hetki kovalla lämmöllä ja sitten keskilämmöllä hauduttaen munakas kypsäksi. Liu’uta munakas lautaselle ja leikkaa se kuuteen osaan. Voitele ruisleivän pohjapalat voilla ja nosta päälle munakaspalat. Viimeistele tomaattiviipaleilla ja salaatilla.

Nosta kansipalat päälle ja tarjoile. Tuhdimman leivän saat, kun täytät leivät tuplapalasta. Tällöin yhdestä leivästä tulee 3 annosta.