Ainekset

Kinkkutahna (valmista tahnaa n. 450 g)

 1 dl valutettua tartar-vihannesta
 2 dl majoneesia
 150 g palvikinkkua

Savulohitahna (valmista tahnaa n. 500 g)

100 g lämminsavulohifileetä
 1 keitetty kananmuna
30 g (n. 3 rkl) sinappia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 oksaa tilliä
  suolaa

Porkkanapyree (valmista tahnaa n. 900g)

750 g porkkanoita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kuohukermaa
5 g (1 tl) suolaa

Tee näin

Kinkkutahna

Valuta tartar-vihannekset huolellisesti. Revi, jauha tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä pientä kuutiota kinkusta ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Savulohitahna

Keitä kananmunaa 10 minuuttia, jäähdytä ja kuori se. Hienonna tilli varsineen (tai käytä 1 rkl pakastetilliä) ja rouhi kananmuna haarukalla sekoitusastiassa. Poista kalan nahka ja murustele se käsin kanamunan sekaan. Lisää tilli, sinappi ja tuorejuusto kala-munaseoksen joukkoon ja sekoita ainekset tahnaksi. Lisää suolaa maun mukaan.


Porkkanapyree

Kuori porkkanat ja halkaise ne. Kypsennä porkkanoita uunissa 140 °C noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Mittaa tuorejuusto ja kerma tehosekoittimeen, laita kuumat juurekset juuston päälle ja soseuta pyreeksi.