Ainekset

20-24 annosta

3/4 kpl Fazer Talon tummaa kakkupohjalevyä
225 g kirsikkahilloa tai -marmeladia
350 g ranskankermaa
30 g tomusokeria
10 g aitoa vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta

Tee näin

Leikkaa kakkupohjalevy neljään yhtä suureen osaan, laita yksi neljännes takaisin pakkaseen ja sulata kolme neljännestä. Soseuta kirsikkahillo, jos siinä on kirsikanpaloja. Vaahdota ranskankerma sokerien kanssa.

Kokoa kakku levittämällä kakkupohjalevyn pinnalle kirsikkasosetta ja sen päälle ranskankermavaahtoa, nosta uusi kakkulevy täytteiden päälle ja täytteet sen päälle kuten edellä. Nosta kolmas kakkulevy päällimmäiseksi ja peitä kakkupohja kelmulla ja pidä sitä yön yli kylmiössä kevyen painon alla, eli laita kakun päälle tarjotin tai uunipelti ja laita pellin päälle pieni (noin 2 kg) paino.

Koristele kakku kirsikkahillolla levittämällä se tasaisesti kakun pinnalle. Ripottele hillon päälle mantelirouhetta.

Leikkaa kakku leivospaloiksi kuumaan veteen kastellulla veitsellä.

Vinkki: voit leikata kakkupohjasta vain tarvitsemasi määrän paloja ja jättää loppukakun kokonaiseksi ja säilyttää sitä kylmässä peitettynä, jolloin se säilyy paremmin.