Ainekset

 

1 viipale Fazer Joululimppua
50 g sillikaviaaria
  punasipulia
2 oksaa tilliä

Sillikaviaari

150 g (1 pss) miedosti suolattua sillifileetä
1 kananmuna
n. 50 g (puolikas) punasipuli
50 g (1/2 dl) maustamatonta tuorejuustoa
25 g (2 rkl) sinappia
2 oksaa tilliä

Tee näin

Keitä kananmuna kypsäksi, jäähdytä se nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuori se. Pilko sillifilee 5 mm kuutioiksi ja liota kuutioita reilussa kylmässä vedessä noin tunti. Valuta sillikuutiot ja kuivaa niitä talouspaperilla. Raasta kananmuna raastimen isolla terällä ja hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita ainekset työkulhossa ja anna kaviaarin maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 3 tuntia.

Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi ja nypi tillin lehdet irti varsista. Viipaloi leipä ja levitä sille reilu kerros sillikaviaaria.
Koristele leipä muutamalla sipuli-renkaalla ja reilulla määrällä tilliä.