1. Runsaus houkuttaa
Pidä vitriini aina runsaan näköisenä, myös viimeiset tunnit ennen sulkemisaikaa. Viimeinen sämpylä vitriinissä ei houkuttele ostamaan. Siirrä tuotteet vitriinin etuosaan tai lisää pidempään säilyviä tuotteita. Voit vaihtaa astioita pienempiin tai täyttää vitriinin alaosan esim. juomilla, jotta runsas vaikutelma säilyy.

2. Astiat
Käytä yhtenäistä ja ehjää astiavalikoimaa vitriinissä. Katso että astiat ovat sopivankokoisia tuotteelle niin että tuote pääsee hyvin esille. Valitse mieluummin pienempi astia, niin tuotekin näyttää runsaammalta. Liian isoissa tai korkeareunaisissa astioissa tuote ei ole edukseen.

3. Esillepano
Järjestä suolaiset ja makeat tuotteet eri osaan vitriiniä, näin asiakkaan on helppo valita mieleisensä tuote. Tuotteet kannattaa myös järjestää kokonsa mukaan omiin kokonaisuuksiin, pienet makeat yhteen, ja suuremmat omaan osioon. Siirrä tuotteita vitriinin etuosaan mikäli lautaset tyhjenevät.

4. Hinnanmerkintä
Huolehdi, että tuotteiden yhteydestä löytyy hintatiedoilla varustetut, siistit ja ehjät vitriinilaput. Vitriinikortteihin on myös hyvä merkitä mahdolliset erityisruokavaliotiedot.

5. Valikoima
Katso että valikoimasi on monipuolinen ja vitriinistä löytyy tarjontaa kaikkeen nälkään. Laita aamupäivällä vitriiniin tarjolle aamiaissämpylää, päivällä lounassämpylää ja iltapäivällä enemmän kahvileipää. Sulattamalla valmiit tuotteet ovat käteviä nopeuden ja helppouden takia. Voit ottaa kesken päivää tuotteita sulamaan ja täydentää vitriiniä tarvittaessa.

6. Tuotteen ulkonäkö ja viimeistely
Käytä leivissä runsaasti värikkäitä kasviksia, kääri juusto tai kinkku rullalle niin lisäät runsauden tuntua. Voit viimeistellä suolaiset tuotteet tuoreyrteillä, herneenversoilla tai salaatinlehdillä. Kakkujen tai marjojen päälle voit lisätä tuoreita marjoja.

7. Monipuolisuus
Perustuotteet on hyvä löytyä valikoimista päivittäin, mutta osaa tuotteista kannattaa vaihdella, jotta valikoima pysyy mielenkiintoisena. Tuotteita voi myös koristella tai ”tuunata” erinäköisiksi.

8. Valaistus ja lämpötila
Pidä huolta, että vitriinin valaistus on sopiva, ei liian himmeä tai kirkas. Lämpötilan tulee olla +6 tai alle.

9. Siisteys
Vitriini, ottimet sekä astiat tulee pitää puhtaana. Vitriini tulee pyyhkiä päivittäin sekä tarvittaessa myös päivän aikana. Vaihda tai puhdista tarvittaessa lautasia tai ottimia myös kesken päivää, jotta siisti yleisilme säilyy koko päivän.

10. Lisämyynti
Ota hyöty irti lisämyynnistä. Pidä valikoimissa myös pientä syötävää sekä pitkään säilyviä tuotteita (Fazer keksit, suklaakonvehdit ja suklaapatukat). Ole myös itse aktiivinen ja ehdota pelkän kahvin ostajalle pientä makeaa kahvin kaveriksi! Miksipä pieni Nami Munkki ei maistuisi kahvin kanssa!