Ainekset
|
Talon Kanelipullataikina (6413467233395) tai |
|
Talon Vaniljapullataikina (6413467233494) |
Täyte (n. 40 pullan päälle)
200 g |
voita |
2,5 dl |
sokeria |
300 g |
mantelimassaa |
2 tl |
inkivääriä |
2 tl |
neilikkaa |
3 tl |
kanelia |
Strösseli (n. 40 pullan päälle)
200 g |
hienoa sokeria |
200 g |
vehnäjauhoa |
55 g |
voita |
Tee näin
- Sulata kylmiössä yön yli tai huoneen lämmössä 1-1,5 tuntia muovilla tai liinalla suojattuna.
- Käännä tangon saumakohta alas ja paloittele tanko viiteen yhtä suureen palaan. Taikinatanko voi olla vielä kohmeinen paloiteltaessa, näin taikina ei tartu veitseen.
- Leikkaa jokainen pala keskeltä 2/3-verran halki ja aseta pellille viuhkamaisesti.
- Nostata pullat lämpimässä paikassa muovihupun alla noin 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet tarpeeksi. Voit myös käyttää nostatuskaappia/yhdistelmäuunia: lämpötila max. +32 ᵒC ja suhteellinen kosteus 65-70 %.
- Voitele pullat kananmunalla. Pursota päälle täytettä. Ripottele pinnalle strösseliä.
- Paista pullat 180 – 190 ᵒC 8-10 min.