
Ainekset
Talon Kanelipullataikina (6413467233395) tai | |
Talon Vaniljapullataikina (6413467233494 |
Tee näin
- Sulata kylmiössä yön yli tai huoneen lämmössä 1-1,5 tuntia muovilla tai liinalla suojattuna.
- Paloittele tanko halutun kokoisiksi paloiksi. Taikinatanko voi olla vielä kohmeinen paloiteltaessa, näin taikina ei tartu veitseen.
- Nostata pullat lämpimässä paikassa muovihupun alla noin 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet tarpeeksi. Voit myös käyttää nostatuskaappia/yhdistelmäuunia: lämpötila max. +32 ᵒC ja suhteellinen kosteus 65-70 %.
- Voitele pullat kananmunalla. Laita pullan päälle riisikrokantti tai tuoreita marjoja. Paina marjat kevyesti pullaan kiinni.
- Paista pullat 180 – 190 ᵒC 8-10 min.
- Jäähtyneet pullat voit koristella pomadaraidoilla.
Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!
VINKKI! Tuorejuustokuorrute
100 g voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
Huoneenlämpöinen voi vatkataan kuohkeaksi. Joukkoon lisätään tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoitetaan hyvin.