
Ainekset
(4 annosta)
1 | Luomu Maalaisleipä |
1 dl | oliiviöljyä |
1 dl | tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, timjamia) |
ripaus | suolaa ja mustapippuria |
4 | ohutta paistettua ulkofileepihviä tai jauhelihapihviä |
12 lehteä | rucolaa |
Tomaatti-sipulisalaatti
2 | tomaattia viipaleina |
1 | pieni punasipuli renkaina |
1 tl | oliiviöljyä |
1 tl | punaviinietikkaa |
suolaa ja mustapippuria |
Tee näin
Valmista ensin tomaatti-sipulisalaatti. Sekoita tomaattiviipaleiden ja sipulirenkaiden joukkoon oliiviöljy, etikka, suolaa ja mustapippuria. Kääntele viipaleita niin, että maut menevät mukavasti sekaisin. Anna makujen tekeytyä.
Sekoita yrtit oliiviöljyn joukkoon sauvasekoittimella. Mausta öljy suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa leivästä 8 viipaletta (kanteista voit valmistaa esim. krutonkeja salaattiin). Voitele leivät yrttiöljyllä. Nosta neljälle leivälle tomaatti-sipulisalaattia, pihvi ja muutama rucolanlehti. Käännä toinen leipäviipale kanneksi.
Pariloi leivät voileipägrillissä rapeiksi ja leikkaa leipä tarjottaessa puoliksi.