
Ainekset
1 kpl | Oululainen RuisSata ruisleipää 6413467215407 |
80 g | miedosti suolattua sillifileetä |
50 g | punasipulia |
1/2 rkl | Dijon -sinappia |
0,5 dl | ranskankermaa |
1 kpl | kypsää kananmunaa |
1 rkl | sokeria |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
0,5 dl | salaattisekoitusta |
Tee näin
Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään puoli tuntia ja kuivaa ne ennen kuutioimista. Keitä kananmunat koviksi, höyryuunissa 12 minuuttia, jäähdytä ne nopeasti ja kuori ne. Kuutioi silli ja puolet punasipulista. Raasta tai pilko munaleikkurilla jäähtynyt kananmuna ja laita rouhe sillin joukkoon. Lisää edellisiin sinappi ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä vähintään tunti.
Suikaloi ohueksi toinen puoli punasipulista ja sekoita siihen sokeri ja etikka. Anna sipulin pehmetä vähintään 15 minuuttia. Halkaise leipä, nosta sen päälle sillikaviaari. Ripottele salaatti sillin päälle ja levitä lopuksi marinoitunut ja valutettu punasipuli. Voitele leivän kannen leikkuupinta ranskankermalla ja paina kansi täytteiden päälle.
Leikkaa leipä tarjolle laitettaessa pieniksi suupaloiksi.